Krémes házi tésztával és főzött krémmel recept

Elkészítése:
Tészta:
A tejfölbe belekeverjük az ecetet.
A lisztbe belekeverjük a sót, majd elmorzsoljuk a kockázott margarinnal, hozzáadjuk a tojássárgáját és az ecetes tejfölt, majd jól összegyúrjuk az egészet.
Az elkészült tésztát elfelezzük és folpacka csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára, így könnyebb lesz nyújtani.
Nyújtás, sütés:
Az egyik tésztát kivesszük a hűtőből és sütpapíron a megadott méretnek megfelelően (22*35 cm) kissé nagyobbra nyújtjuk, mivel sütés közben kissé összeugrik.
A kinyújtott lapot papírostól átemeljük a tepsire, majd villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor púposodik és pirosodik a tészta.
A másik tésztát ugyanígy megsütjük.
Még langyosan négyzetekre vágjuk a szebbik lapot.
Krém:
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgákat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és kevés tejet, majd csomómentesre keverjük az egészet. Lassan felöntjük a többi tejjel, közben keverjük, csomómentes legyen, majd felfőzzük sűrűre az egészet.
Közben a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a még forró pudingba.
Összeállítás:
Azt a lapot, amit nem vágtunk fel, beletesszük egy mély tepsibe és rásimítjuk a a forró krémet, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük keményre, majd rákenjük a krém tetejére egyenletesen. A habra rátesszük a feldarabolt tésztát. Szeletelés és tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »