Kráter szelet recept

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A pudinghoz:
- 9 dl tej
- 2 cs puncs ízű pudingpor (de lehet másmilyen is)
- 4 púpos evőkanál kristálycukor
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 púpozott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 25 dkg búza finomliszt
- 10 g sütőpor
A mázhoz:
- 375 g tejföl
- 4 púpozott evőkanál kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
Elkészítése:
A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd többször átkeverve kihűtjük.
A tésztához a srgákat a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd ezt is jól elkeverjük.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd felváltva adjuk a liszttel a sárgákhoz, óvatosan, hogy a habot ne törjük össze!
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük, vagy sütőpapírt terítünk bele. A kakaós masszát belesimítjuk, majd a pudingot rákanalazzuk a tetejére.
Forró sütőben kb 45 percig sütjük. Közben a tejfölt kikeverjük a kétféle cukorral, majd a még forró süteményre kenjük egyenletesen és mlg kb 10 percig sütjük.
Langyosra hűlve szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »