Kráter szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
A pudinghoz:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 8 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
- 450 gramm tejföl
- 8 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket robotgép segítségével egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjuk. Lassan hozzáadjuk a tejet, illetve az olajat is.Ezután következik a kakaópor, majd a lisztes-sütőporos keverék.
Addig keverjük a tésztánkat, amíg szép csomómentes nem lesz, majd utolsó lépésként óvatosan belekeverjük a kemény habot is.
Zsírozott, lisztezett nagy gáztepsibe öntjük a tésztát, majd kanállal ráhalmozzuk a pudingot. 180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!).
A máz hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a még forró sütemény tetejére simítjuk. 160 fokra tegyük vissza a süteményt, hogy a tejfölös máz megdermedjen és rásüljön kissé.
Ha langyosra hűlt, szeletelve tálaljuk.