Kráter szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
A pudinghoz:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 8 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
- 450 gramm tejföl
- 8 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket robotgép segítségével egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjuk. Lassan hozzáadjuk a tejet, illetve az olajat is.Ezután következik a kakaópor, majd a lisztes-sütőporos keverék.
Addig keverjük a tésztánkat, amíg szép csomómentes nem lesz, majd utolsó lépésként óvatosan belekeverjük a kemény habot is.
Zsírozott, lisztezett nagy gáztepsibe öntjük a tésztát, majd kanállal ráhalmozzuk a pudingot. 180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!).
A máz hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a még forró sütemény tetejére simítjuk. 160 fokra tegyük vissza a süteményt, hogy a tejfölös máz megdermedjen és rásüljön kissé.
Ha langyosra hűlt, szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »