Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kráter szelet recept

Kráter szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 dl tej
    • 1 dl étolaj
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 25 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só

    A pudinghoz:

    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • 8 dl tej
    • 8 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A mázhoz:

    • 450 gramm tejföl
    • 8 evőkanál porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket robotgép segítségével egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük.

    A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjuk. Lassan hozzáadjuk a tejet, illetve az olajat is.Ezután következik a kakaópor, majd a lisztes-sütőporos keverék.

    Addig keverjük a tésztánkat, amíg szép csomómentes nem lesz, majd utolsó lépésként óvatosan belekeverjük a kemény habot is.

    Zsírozott, lisztezett nagy gáztepsibe öntjük a tésztát, majd kanállal ráhalmozzuk a pudingot. 180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!).

    A máz hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a még forró sütemény tetejére simítjuk. 160 fokra tegyük vissza a süteményt, hogy a tejfölös máz megdermedjen és rásüljön kissé.

    Ha langyosra hűlt, szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá