Kráter szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kráter szelet

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

A pudinghoz:

  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A mázhoz:

  • 450 gramm tejföl
  • 8 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket robotgép segítségével egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük.

A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjuk. Lassan hozzáadjuk a tejet, illetve az olajat is.Ezután következik a kakaópor, majd a lisztes-sütőporos keverék.

Addig keverjük a tésztánkat, amíg szép csomómentes nem lesz, majd utolsó lépésként óvatosan belekeverjük a kemény habot is.

Zsírozott, lisztezett nagy gáztepsibe öntjük a tésztát, majd kanállal ráhalmozzuk a pudingot. 180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!).

A máz hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a még forró sütemény tetejére simítjuk. 160 fokra tegyük vissza a süteményt, hogy a tejfölös máz megdermedjen és rásüljön kissé.

Ha langyosra hűlt, szeletelve tálaljuk.