Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kozáksapka vagy hólabda recept

Kozáksapka vagy hólabda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta (20*36 cm-es tepsihez):

    • 20 dkg liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg porcukor
    • 6 ek tej
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • fél cs sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 2 dl tej
    • 2 ek liszt
    • 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 10 dkg porcukor
    • kb fél üvegcse rumaroma

    Csokimáz:

    • 90 g étcsokoládé
    • 1 kiskanál margarin

    Forgatáshoz:

    • kb 8 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:
    (Pogácsaszaggató átmérője: 4 cm)

    A tojásokat szétválasztjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót.

    A tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróba).

    Közben elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű) krémmé főzzük. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral jól kikeverjük és a már teljesen kihűlt krémhez keverjük, majd kézi mixerrel habosra jól összekeverjük.

    A megsült, kihűlt tésztából a 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, majd a piskóta korongokat félbe vágjuk (vízszintesen). A két félbe vágott korongokat krémmel összeragasztjuk, körbe az oldalát is bekenjük a krémmel, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.

    Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal. Egy kiskanál segítségével szépen, egyenletesen rákenjük a sütik tetejére az olvasztott csokoládét.

    Tálalásig a hűtőbe tároljuk.

    Tipp:

    A megmaradt tésztából, hogy semmi ne menjen kárba, egy nagyon finom kókuszgolyót készítettem. A tésztát szét csipkedtem (morzsoltam), majd belekevertem a megmaradt krémet és még annyi sárgabaracklekvárt kevertem hozzá, hogy jól formázható tésztát kaptam. Diónyi nagyságú golyókat formáztam és végül beleforgattam a kókuszreszelékbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá