Kozáksapka vagy hólabda recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta (20*36 cm-es tepsihez):
- 20 dkg liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg porcukor
- 6 ek tej
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- fél cs sütőpor
- csipet só
Krém:
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 10 dkg porcukor
- kb fél üvegcse rumaroma
Csokimáz:
- 90 g étcsokoládé
- 1 kiskanál margarin
Forgatáshoz:
- kb 8 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
(Pogácsaszaggató átmérője: 4 cm)
A tojásokat szétválasztjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót.
A tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróba).
Közben elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű) krémmé főzzük. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral jól kikeverjük és a már teljesen kihűlt krémhez keverjük, majd kézi mixerrel habosra jól összekeverjük.
A megsült, kihűlt tésztából a 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, majd a piskóta korongokat félbe vágjuk (vízszintesen). A két félbe vágott korongokat krémmel összeragasztjuk, körbe az oldalát is bekenjük a krémmel, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal. Egy kiskanál segítségével szépen, egyenletesen rákenjük a sütik tetejére az olvasztott csokoládét.
Tálalásig a hűtőbe tároljuk.
Tipp:
A megmaradt tésztából, hogy semmi ne menjen kárba, egy nagyon finom kókuszgolyót készítettem. A tésztát szét csipkedtem (morzsoltam), majd belekevertem a megmaradt krémet és még annyi sárgabaracklekvárt kevertem hozzá, hogy jól formázható tésztát kaptam. Diónyi nagyságú golyókat formáztam és végül beleforgattam a kókuszreszelékbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »