Komakosár recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg sertészsír
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 30 dkg porcukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál tej
- 25 dkg margarin
Díszítéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 7 dkg porcukor
Elkészítése:
A zsírt a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az egész tojást és az egy tojássárgáját, amivel tovább keverjük. Végül a sóval, liszttel elkevert sütőporral összegyúrjuk.
A tésztából kb 38-40 egyenlő gombócot készítünk, majd a kosárka formákba egyenletesen belenyomkodjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 20-25 perc alatt.
A töltelékhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint és a tejet, majd összedolgozzuk. Gyenge tűzön sűrű krémmé főzzük és még melegen a kosárkákat megtöltjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukort és a kihűlt kosárkákat ezzel díszítjük.
Tipp:
A tojáshabon kívül színes cukorkával is díszíthetjük a kosárkákat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.