Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Komakosár recept

Komakosár
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 10 dkg porcukor
    • 15 dkg sertészsír
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg finomliszt
    • fél csomag sütőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 30 dkg porcukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál liszt
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 3 evőkanál tej
    • 25 dkg margarin

    Díszítéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 7 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A zsírt a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az egész tojást és az egy tojássárgáját, amivel tovább keverjük. Végül a sóval, liszttel elkevert sütőporral összegyúrjuk.

    A tésztából kb 38-40 egyenlő gombócot készítünk, majd a kosárka formákba egyenletesen belenyomkodjuk.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 20-25 perc alatt.

    A töltelékhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint és a tejet, majd összedolgozzuk. Gyenge tűzön sűrű krémmé főzzük és még melegen a kosárkákat megtöltjük.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukort és a kihűlt kosárkákat ezzel díszítjük.

    Tipp:

    A tojáshabon kívül színes cukorkával is díszíthetjük a kosárkákat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá