Komakosár

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg sertészsír
  • 2 egész tojás
  • 40 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Töltelék:

  • 30 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál tej
  • 25 dkg margarin

Díszítéshez:

  • 1 tojásfehérje
  • 7 dkg porcukor

Elkészítése:

A zsírt a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az egész tojást és az egy tojássárgáját, amivel tovább keverjük. Végül a sóval, liszttel elkevert sütőporral összegyúrjuk.

A tésztából kb 38-40 egyenlő gombócot készítünk, majd a kosárka formákba egyenletesen belenyomkodjuk.

Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 20-25 perc alatt.

A töltelékhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint és a tejet, majd összedolgozzuk. Gyenge tűzön sűrű krémmé főzzük és még melegen a kosárkákat megtöltjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukort és a kihűlt kosárkákat ezzel díszítjük.

Tipp:

A tojáshabon kívül színes cukorkával is díszíthetjük a kosárkákat!