Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókusztekercs recept

Kókusztekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához (37*33 cm-es tepsihez):

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek (rizs)liszt
    • 2 ek (kókusz)liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 5 ek eritrit vagy cukor

    A töltelékhez:

    • 10 dkg kókuszreszelék (nekem a kókusztejből visszamaradt pép)
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg (nyírfa)porcukor

    Díszítéshez:

    • fondant vagy marcipán

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a sárgákat, az eritritet, majd lassú fordulatszámnál a liszteket és a kakaóport is.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük kb 10 perc alatt.

    Elkészítjük a krémet: a porcukrot és a vajat alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és azzal is összekeverjük.

    Én nem szoktam a piskótát konyharuhába tekergetni, mert ha nem sütöm túl, így is-úgy is szépen tekerhető, ha meg túl sül, így sem-úgy sem.

    Tehát rákenem a piskótára a krémet, feltekerem (ha több krémmel dolgoztam volna kívülre is maradt volna). Egy kis házi (cukor nélküli) lekvárral lekentem és a képen látható módon díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá