Kókusztekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kókusztekercs

Hozzávalók:
A tésztához (37*33 cm-es tepsihez):

  • 6 tojás
  • 2 ek (rizs)liszt
  • 2 ek (kókusz)liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 5 ek eritrit vagy cukor

A töltelékhez:

  • 10 dkg kókuszreszelék (nekem a kókusztejből visszamaradt pép)
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg (nyírfa)porcukor

Díszítéshez:

  • fondant vagy marcipán

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a sárgákat, az eritritet, majd lassú fordulatszámnál a liszteket és a kakaóport is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük kb 10 perc alatt.

Elkészítjük a krémet: a porcukrot és a vajat alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és azzal is összekeverjük.

Én nem szoktam a piskótát konyharuhába tekergetni, mert ha nem sütöm túl, így is-úgy is szépen tekerhető, ha meg túl sül, így sem-úgy sem.

Tehát rákenem a piskótára a krémet, feltekerem (ha több krémmel dolgoztam volna kívülre is maradt volna). Egy kis házi (cukor nélküli) lekvárral lekentem és a képen látható módon díszítettem.