Kókuszos-szilvás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 6 dkg kukoricaliszt (gluténmentes)
- 6 dkg kukoricadara
- 10 dkg eritrit
- 1 tk vaníliaaroma
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 6 dkg kókuszreszelék
- 1 kk őrölt kardamom
- 1 citrom reszelt héja és leve
- csipet só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 2 dl kókusztej (konzerv)
- 1 dl víz
- 10-12 db szilva
Elkészítése:
Egy tálba tegyük bele a kukoricalisztet, a kukoricadarát, a darált diót, a kókuszreszeléket, az eritritet, a kardamomot, a sütőport, a csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.
Egy másik tálba üssük bele az egész tojásokat és kézi habverővel keverjük össze, majd keverjük hozzá a kókusztejet, a vaníliaaromát, a vizet és a citromlevet. Ezután öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz és keverőkanállal alaposan keverjük össze (egy lágyabb masszát fogunk kapni).
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
A szilvát mossuk meg, magozzuk ki, vágjuk fel ízlés szerinti darabokra, majd szórjuk a tepsiben lévő tésztára (én nagyobb darabokra vágtam fel).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 45 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 170 fokon sütöttem, 40 percig).
A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tipp:
Szilva helyett ízlés szerint megszórhatjuk pl nektarinnal, szőlővel, vagy éppen almával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »