Kókuszos-szilvás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 6 dkg kukoricaliszt (gluténmentes)
- 6 dkg kukoricadara
- 10 dkg eritrit
- 1 tk vaníliaaroma
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 6 dkg kókuszreszelék
- 1 kk őrölt kardamom
- 1 citrom reszelt héja és leve
- csipet só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 2 dl kókusztej (konzerv)
- 1 dl víz
- 10-12 db szilva
Elkészítése:
Egy tálba tegyük bele a kukoricalisztet, a kukoricadarát, a darált diót, a kókuszreszeléket, az eritritet, a kardamomot, a sütőport, a csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.
Egy másik tálba üssük bele az egész tojásokat és kézi habverővel keverjük össze, majd keverjük hozzá a kókusztejet, a vaníliaaromát, a vizet és a citromlevet. Ezután öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz és keverőkanállal alaposan keverjük össze (egy lágyabb masszát fogunk kapni).
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
A szilvát mossuk meg, magozzuk ki, vágjuk fel ízlés szerinti darabokra, majd szórjuk a tepsiben lévő tésztára (én nagyobb darabokra vágtam fel).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 45 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 170 fokon sütöttem, 40 percig).
A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tipp:
Szilva helyett ízlés szerint megszórhatjuk pl nektarinnal, szőlővel, vagy éppen almával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »