Kakaós kókuszos kevert recept
Ők is elkészítették
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg olvasztott langyos vaj
- 1/4 liter tej
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Töltelék:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- ízlés szerint kókuszreszelék
- ízlés szerint rum
- pár evőkanál cukor
Elkészítése:
Először elkészítjük a pudingot a csomagoláson található utasítás szerint. Amikor levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot, a kókuszreszeléket, a rumot vagy rumaromát, valamint egy csipet sót. A pudingot hagyjuk teljesen kihűlni.
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, az olvasztott vajat, végül a tejet, és sima tésztává dolgozzuk.
Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tésztát beleöntjük. A kihűlt pudingot kanál segítségével vagy habzsákból csíkozva a tészta tetejére adagoljuk.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e. Amint kivesszük a sütőből, még forrón megszórjuk kókuszreszelékkel.
Miután a sütemény kihűlt, felkockázzuk, és már tálalhatjuk is. Puha, ízletes desszert, amely garantáltan elnyeri a család tetszését!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









