Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós kókuszos kevert recept

Kakaós kókuszos kevert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott langyos vaj
    • 1/4 liter tej
    • 1 csomag sütőpor
    • 25 dkg cukor
    • 4 dkg kakaópor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • ízlés szerint kókuszreszelék
    • ízlés szerint rum
    • pár evőkanál cukor

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a pudingot a csomagoláson található utasítás szerint. Amikor levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot, a kókuszreszeléket, a rumot vagy rumaromát, valamint egy csipet sót. A pudingot hagyjuk teljesen kihűlni.

    A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, az olvasztott vajat, végül a tejet, és sima tésztává dolgozzuk.

    Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tésztát beleöntjük. A kihűlt pudingot kanál segítségével vagy habzsákból csíkozva a tészta tetejére adagoljuk.

    A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e. Amint kivesszük a sütőből, még forrón megszórjuk kókuszreszelékkel.

    Miután a sütemény kihűlt, felkockázzuk, és már tálalhatjuk is. Puha, ízletes desszert, amely garantáltan elnyeri a család tetszését!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek