Kakaós kókuszos kevert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg olvasztott langyos vaj
  • 1/4 liter tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Töltelék:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • ízlés szerint kókuszreszelék
  • ízlés szerint rum
  • pár evőkanál cukor

Elkészítése:

Először elkészítjük a pudingot a csomagoláson található utasítás szerint. Amikor levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot, a kókuszreszeléket, a rumot vagy rumaromát, valamint egy csipet sót. A pudingot hagyjuk teljesen kihűlni.

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, az olvasztott vajat, végül a tejet, és sima tésztává dolgozzuk.

Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tésztát beleöntjük. A kihűlt pudingot kanál segítségével vagy habzsákból csíkozva a tészta tetejére adagoljuk.

A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e. Amint kivesszük a sütőből, még forrón megszórjuk kókuszreszelékkel.

Miután a sütemény kihűlt, felkockázzuk, és már tálalhatjuk is. Puha, ízletes desszert, amely garantáltan elnyeri a család tetszését!