Kókuszos pöffeteg recept

Hozzávalók:
- 24 dkg liszt
- csipet só
- 2 csapott tk sütőpor
- 9 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, kókuszreszelékkel, reszelt citrom héjával.
Egy másik tálban a megolvasztott margarint simára keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A két részt összedolgozzuk és becsomagolva egy órára hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A masszából diónyi golyókat sodrunk, amit megforgatunk porcukorban és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymás között kevés helyet hagyva, mert terülnek sütés közben.
180 fokon hőlégkeveréssel kb 12 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Már korábban elkészítettem ennek a sütinek a kakaós változatát, most pedig a kókuszosat sütöttem meg. Nagyon egyszerű, dekoratív és különleges a repedéseivel. Igazán omlós, egyáltalán nem száraz.
Akár kezdők is nyugodt szívvel kipróbálhatják.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »