Kókuszos pöffeteg recept
Hozzávalók:
- 24 dkg liszt
- csipet só
- 2 csapott tk sütőpor
- 9 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, kókuszreszelékkel, reszelt citrom héjával.
Egy másik tálban a megolvasztott margarint simára keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A két részt összedolgozzuk és becsomagolva egy órára hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A masszából diónyi golyókat sodrunk, amit megforgatunk porcukorban és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymás között kevés helyet hagyva, mert terülnek sütés közben.
180 fokon hőlégkeveréssel kb 12 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Már korábban elkészítettem ennek a sütinek a kakaós változatát, most pedig a kókuszosat sütöttem meg. Nagyon egyszerű, dekoratív és különleges a repedéseivel. Igazán omlós, egyáltalán nem száraz.
Akár kezdők is nyugodt szívvel kipróbálhatják.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









