Kókuszos pöffeteg recept

Hozzávalók:
- 24 dkg liszt
- csipet só
- 2 csapott tk sütőpor
- 9 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, kókuszreszelékkel, reszelt citrom héjával.
Egy másik tálban a megolvasztott margarint simára keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A két részt összedolgozzuk és becsomagolva egy órára hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A masszából diónyi golyókat sodrunk, amit megforgatunk porcukorban és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymás között kevés helyet hagyva, mert terülnek sütés közben.
180 fokon hőlégkeveréssel kb 12 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Már korábban elkészítettem ennek a sütinek a kakaós változatát, most pedig a kókuszosat sütöttem meg. Nagyon egyszerű, dekoratív és különleges a repedéseivel. Igazán omlós, egyáltalán nem száraz.
Akár kezdők is nyugodt szívvel kipróbálhatják.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »