Kókuszos krémes recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A lapokhoz:
- 25 dkg finomliszt
- 4 dkg kakaópor
- 5 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
- 1 ek tej
- 1 dkg szalalkáli
A krémhez:
- 3 csomag tejszín ízű pudingpor
- 20 dkg cukor
- 1 liter tej
- 15 dkg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
A mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 2 ek étolaj
- 1 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A szalakálit a tejben feloldjuk. A lisztet, cukrot, kakaóport elkeverjük, majd a többi hozzávalókkal szépen összegyúrjuk.
3 cipót formázunk a tésztából és egyenként tepsi méretű vékony lapokká nyújtjuk.
Zsírral kent tepsi hátoldalán 180 fokra melegített sütőben 6-7 perc alatt egyenként megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A pudingporokat a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük. Még forrón belekeverjük a vajat. Simára kikeverjük ,majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk.
Ugyanabba tepsibe amin a lapokat sütöttük, teszünk egy lapot. Fele krémet forrón ráöntjük és elegyengetjük. Rátesszük a másik lapot, újból krém és befedjük a 3. lappal.
Egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk a mikróban. S süteményt bevonjuk vele, kókuszreszelékkel megszórjuk. Amikor a csokoládé megszilárdult, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »