Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos krémes recept

Kókuszos krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

    A lapokhoz:

    • 25 dkg finomliszt
    • 4 dkg kakaópor
    • 5 dkg porcukor
    • 8 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tejföl
    • 1 ek tej
    • 1 dkg szalalkáli

    A krémhez:

    • 3 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 20 dkg cukor
    • 1 liter tej
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg kókuszreszelék

    A mázhoz:

    • 10 dkg csokoládé
    • 2 ek étolaj
    • 1 ek kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A szalakálit a tejben feloldjuk. A lisztet, cukrot, kakaóport elkeverjük, majd a többi hozzávalókkal szépen összegyúrjuk.

    3 cipót formázunk a tésztából és egyenként tepsi méretű vékony lapokká nyújtjuk.

    Zsírral kent tepsi hátoldalán 180 fokra melegített sütőben 6-7 perc alatt egyenként megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

    A pudingporokat a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük. Még forrón belekeverjük a vajat. Simára kikeverjük ,majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk.

    Ugyanabba tepsibe amin a lapokat sütöttük, teszünk egy lapot. Fele krémet forrón ráöntjük és elegyengetjük. Rátesszük a másik lapot, újból krém és befedjük a 3. lappal.

    Egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük.

    A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk a mikróban. S süteményt bevonjuk vele, kókuszreszelékkel megszórjuk. Amikor a csokoládé megszilárdult, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá