Kókuszos krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

A lapokhoz:

  • 25 dkg finomliszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek tej
  • 1 dkg szalalkáli

A krémhez:

  • 3 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 liter tej
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg kókuszreszelék

A mázhoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek kókuszreszelék

Elkészítése:

A szalakálit a tejben feloldjuk. A lisztet, cukrot, kakaóport elkeverjük, majd a többi hozzávalókkal szépen összegyúrjuk.

3 cipót formázunk a tésztából és egyenként tepsi méretű vékony lapokká nyújtjuk.

Zsírral kent tepsi hátoldalán 180 fokra melegített sütőben 6-7 perc alatt egyenként megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A pudingporokat a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük. Még forrón belekeverjük a vajat. Simára kikeverjük ,majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk.

Ugyanabba tepsibe amin a lapokat sütöttük, teszünk egy lapot. Fele krémet forrón ráöntjük és elegyengetjük. Rátesszük a másik lapot, újból krém és befedjük a 3. lappal.

Egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük.

A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk a mikróban. S süteményt bevonjuk vele, kókuszreszelékkel megszórjuk. Amikor a csokoládé megszilárdult, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!