Kókuszos huszárgomb recept

Hozzávalók:
- 10 dkg búzafinom liszt
- 10 dkg hideg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- 7,5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vanília őrlemény
- kevés savanykás lekvár
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a margarint, majd az egészet összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a kókuszt, tojást és a vaníliát, majd egynemű tésztává gyúrjuk gyors mozdulatokkal.
A tésztából kb 10 grammos gombócokat formázunk, melyeket kissé ellapítunk és egy tepsire sorakoztatunk. Egy kerek, kb 2 cm átmérőjű dologgal mélyedést nyomunk a gombócok közepébe.
180 fokra melegített sütőben kb 12-15 perc alatt megsütjük a sütiket.
Amikor kihűltek, akkor a közepükbe lekvárt töltünk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »