Kókuszos huszárgomb recept

Hozzávalók:
- 10 dkg búzafinom liszt
- 10 dkg hideg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- 7,5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vanília őrlemény
- kevés savanykás lekvár
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a margarint, majd az egészet összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a kókuszt, tojást és a vaníliát, majd egynemű tésztává gyúrjuk gyors mozdulatokkal.
A tésztából kb 10 grammos gombócokat formázunk, melyeket kissé ellapítunk és egy tepsire sorakoztatunk. Egy kerek, kb 2 cm átmérőjű dologgal mélyedést nyomunk a gombócok közepébe.
180 fokra melegített sütőben kb 12-15 perc alatt megsütjük a sütiket.
Amikor kihűltek, akkor a közepükbe lekvárt töltünk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »