Kókuszos huszárgomb recept
Hozzávalók:
- 10 dkg búzafinom liszt
- 10 dkg hideg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- 7,5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - vanília őrlemény
- kevés savanykás lekvár
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a margarint, majd az egészet összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a kókuszt, tojást és a vaníliát, majd egynemű tésztává gyúrjuk gyors mozdulatokkal.
A tésztából kb 10 grammos gombócokat formázunk, melyeket kissé ellapítunk és egy tepsire sorakoztatunk. Egy kerek, kb 2 cm átmérőjű dologgal mélyedést nyomunk a gombócok közepébe.
180 fokra melegített sütőben kb 12-15 perc alatt megsütjük a sütiket.
Amikor kihűltek, akkor a közepükbe lekvárt töltünk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









