Kókuszos huszárgomb recept

Hozzávalók:
- 10 dkg búzafinom liszt
- 10 dkg hideg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- 7,5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vanília őrlemény
- kevés savanykás lekvár
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a margarint, majd az egészet összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a kókuszt, tojást és a vaníliát, majd egynemű tésztává gyúrjuk gyors mozdulatokkal.
A tésztából kb 10 grammos gombócokat formázunk, melyeket kissé ellapítunk és egy tepsire sorakoztatunk. Egy kerek, kb 2 cm átmérőjű dologgal mélyedést nyomunk a gombócok közepébe.
180 fokra melegített sütőben kb 12-15 perc alatt megsütjük a sütiket.
Amikor kihűltek, akkor a közepükbe lekvárt töltünk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »