Kókuszos fánk recept

Hozzávalók:
Fánk:
- 20 dkg finomliszt
- 5 dkg rétesliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 10 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg kókuszreszelék
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg margarin (olvasztott)
- 125 g görög joghurt (kókuszos)
- 170 ml kókusztej
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- csipetnyi só
Máz:
- 10 dkg étcsokoládé (olvasztott)
- 3 dkg margarin (vagy kókuszolaj)
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Először melegítsük elő a sütőt 220 fokra és a fánksütő forma mélyedéseit vajazzuk ki.
A tojásokat keverjük el a kétféle cukorral, a joghurttal, a kókusztejjel és az olvasztott margarinnal. A finomlisztet szitáljuk át, keverjük össze a rétesliszttel, kókuszreszelékkel, sütőporral, sóval és adjuk a joghurtos részhez.
A fánkforma mélyedéseit a peremig töltsük meg a tésztával, majd süssük 10 percig.
A maradék tésztához keverjük hozzá a cukrozatlan kakaóport (amennyiben sűrűnek érezzük a tésztát, öntsünk még hozzá egy kevés kókusztejet), majd ezeket is süssük 10 percig.
Miután megsültek a fánkok, hagyjuk kicsit hűlni a formában.
Közben az étcsokoládét és a margarint vízgőz fölött olvasszuk meg, majd egyenként mártogassuk meg bennük a fánkokat, ezután pedig szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »