Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos fánk recept

Kókuszos fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Fánk:

    • 20 dkg finomliszt
    • 5 dkg rétesliszt
    • 2 teáskanál sütőpor
    • 10 dkg barna cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 7 dkg kókuszreszelék
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg margarin (olvasztott)
    • 125 g görög joghurt (kókuszos)
    • 170 ml kókusztej
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • csipetnyi só

    Máz:

    • 10 dkg étcsokoládé (olvasztott)
    • 3 dkg margarin (vagy kókuszolaj)
    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Először melegítsük elő a sütőt 220 fokra és a fánksütő forma mélyedéseit vajazzuk ki.

    A tojásokat keverjük el a kétféle cukorral, a joghurttal, a kókusztejjel és az olvasztott margarinnal. A finomlisztet szitáljuk át, keverjük össze a rétesliszttel, kókuszreszelékkel, sütőporral, sóval és adjuk a joghurtos részhez.

    A fánkforma mélyedéseit a peremig töltsük meg a tésztával, majd süssük 10 percig.

    A maradék tésztához keverjük hozzá a cukrozatlan kakaóport (amennyiben sűrűnek érezzük a tésztát, öntsünk még hozzá egy kevés kókusztejet), majd ezeket is süssük 10 percig.

    Miután megsültek a fánkok, hagyjuk kicsit hűlni a formában.

    Közben az étcsokoládét és a margarint vízgőz fölött olvasszuk meg, majd egyenként mártogassuk meg bennük a fánkokat, ezután pedig szórjuk meg kókuszreszelékkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá