Kókuszos-csokoládés kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg finomliszt
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg barnacukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg margarin (hideg)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Kókuszos réteg:
- 40 dkg sűrített tej
- 20 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 35 dkg csokoládé
- 12,5 dkg mogyoróvaj
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra és egy kisebb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A kókuszreszeléket keverjük össze a sűrített tejjel és tegyük félre.
A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, morzsoljuk bele a hideg margarint, majd keverjük hozzá a felvert tojásokat. Egyengessük a tepsibe, majd süssük 6 percig.
Vegyük ki a sütőből, kenjük meg a kókuszos töltelékkel és tegyük vissza a sütőbe kb 20 percre, illetve amíg szépen megbarnul a teteje.
A mázhoz vízgőz fölött olvasszuk össze a mogyoróvajat és a csokoládét, majd miután megsült a süti, kenjük rá a kókuszos rétegre.
Tegyük hideg helyre, majd néhány órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a csokiréteg a tetején teljesen megdermedjen, illetve az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »