Kókuszos-csokoládés kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 15 dkg finomliszt
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin (hideg)
  • 2 tojás

Kókuszos réteg:

  • 40 dkg sűrített tej
  • 20 dkg kókuszreszelék

Tetejére:

  • 35 dkg csokoládé
  • 12,5 dkg mogyoróvaj

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra és egy kisebb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A kókuszreszeléket keverjük össze a sűrített tejjel és tegyük félre.

A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, morzsoljuk bele a hideg margarint, majd keverjük hozzá a felvert tojásokat. Egyengessük a tepsibe, majd süssük 6 percig.

Vegyük ki a sütőből, kenjük meg a kókuszos töltelékkel és tegyük vissza a sütőbe kb 20 percre, illetve amíg szépen megbarnul a teteje.

A mázhoz vízgőz fölött olvasszuk össze a mogyoróvajat és a csokoládét, majd miután megsült a süti, kenjük rá a kókuszos rétegre.

Tegyük hideg helyre, majd néhány órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a csokiréteg a tetején teljesen megdermedjen, illetve az ízek összeérjenek.