Kókuszkrémes mézes recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 1 dl tejföl
A krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás puding
- 5 dl tej
- 10 dkg kókuszreszelék
- 3 kanál baracklekvár
- 1 mandula aroma
A tetejére:
- 100 g étcsokoládé
- 100 g fehércsokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négy egyenlő részre osztjuk, majd négy lapot sütünk belőle.
A pudingport a kókuszreszelékkel együtt forró tejben felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral krémes állagúra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és alaposan összekeverjük.
Az első tésztalapot egyenletesen megkenjük a pudingos krém felével.
Ráhelyezzük a második lapot, amit lekvárral kenünk meg.
A harmadik lapra ismét a pudingos krémet kenjük, ebben az esetben mandulaaromát is keverünk a krémhez.
A negyedik lapot végül a tetejére helyezzük.
Fehércsokoládét vagy étcsokoládét olvasztunk, és egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején.
Darált dióval szórjuk meg a még olvadt csokoládét.
Tepsi méret: 20*30
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »