Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszkocka csoki krémmel töltve recept

Kókuszkocka csoki krémmel töltve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál finomliszt
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 1 kávéskanál sütőpor

    A krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 3 ek kakaópor
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cl rum vagy aroma

    A mártáshoz:

    • 6 dl tej
    • 1/2 csomag csokoládés pudingpor
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 5 dkg kakaópor
    • 2 cl rum vagy aroma

    A forgatáshoz:

    • 30 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tojásokból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, belesimítjuk a sütőpapíros tepsibe, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt ketté vágjuk.

    A krémhez a margarint 15 dkg porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kakaóport és a rumaromát. Az egészet krémesre keverjük.

    A mártáshoz a kakaóport kikeverjük a cukorral, a pudingporral, a rumaromával és 2 dl tejjel. A maradék 4 dl tejet felforraljuk és hozzáöntjük a kikevert kakaós masszát. Állandóan kevergetve egyszer forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.

    A piskótát megkenjük a kakaós krémmel, ráhelyezzük a másik lapot és kockára vágjuk. A kockákat a csoki mártásba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
    Jó étvágyat kívánok!

    Tepsi méret: 24*30 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá