Kókuszkocka csoki krémmel töltve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 kávéskanál sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 3 ek kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cl rum vagy aroma

A mártáshoz:

  • 6 dl tej
  • 1/2 csomag csokoládés pudingpor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 cl rum vagy aroma

A forgatáshoz:

  • 30 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojásokból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, belesimítjuk a sütőpapíros tepsibe, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt ketté vágjuk.

A krémhez a margarint 15 dkg porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kakaóport és a rumaromát. Az egészet krémesre keverjük.

A mártáshoz a kakaóport kikeverjük a cukorral, a pudingporral, a rumaromával és 2 dl tejjel. A maradék 4 dl tejet felforraljuk és hozzáöntjük a kikevert kakaós masszát. Állandóan kevergetve egyszer forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.

A piskótát megkenjük a kakaós krémmel, ráhelyezzük a másik lapot és kockára vágjuk. A kockákat a csoki mártásba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok!

Tepsi méret: 24*30 cm