Kókuszkocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 30 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 12 dkg margarin
- 3 evőkanál méz
- 1,5 dl tej
Az öntehezt:
- 23 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 8 evőkanál tej
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
A forgatáshoz:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A cukrot a tojással kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az olvasztott margarint, a mézet és a tejet.
Sütőpapíros tepsiben sütjük, 170 fokon 30-35 percig. Ha kihűlt a tészta felkockázzuk.
Az öntethez a margarint, cukrot, kakaóport összekeverjük, tejjel leforrázzuk, egyet forralunk még rajta, majd langyosra hűtjük.
Megmártogatjuk az öntetben a kockára vágott tésztát, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









