Kinder pingui recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 23*38 cm-es tepsihez:
A tésztalaphoz:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek porcukor
- 6 ek hideg víz
- 6 csapott evőkanál liszt
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek étolaj
- 1 cs sütőpor
A töltelékhez:
- 4 dl habtejszín
- 1,5 dl méz
- 2 cs vaníliás cukor
A csoki réteghez:
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek kakaópor
- 5 dkg vaj
- 1 ek étolaj
A bevonathoz:
- 10 dkg vaj
- 2 ek étolaj
- 3 ek kakaópor
- 3 ek víz
- 10 dkg kristálycukor
Elkészítése:
Tészta elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral 5 perc alatt habosra kevertem, majd apránként hozzáadtam a vizet és az étolajat.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekevertem, majd ezt a keveréket a tojásos masszához adtam, és egy fakanállal óvatosan beleforgattam.
A tésztát lemértem, megfeleztem, és két lapot sütöttem sütőpapírral bélelt tepsiben. 190 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsültek a lapok, amiket ezután kihűtöttem.
Krém és összeállítás:
A tejszínt a vaníliás cukorral és mézzel kemény habbá vertem, majd a krémet szintén megfeleztem.
Az egyik lapot egy tálcára helyeztem, és lekentem a krém felével.
A csokoládét, vajat, étolajat és kakaóport egy edényben összemelegítettem, majd hagytam kihűlni, és ezt a masszát a tejszínes krémre simítottam. A tortát betettem a fagyasztóba, 3 perc alatt a csokoládé megdermedt.
Ezután rákentem a maradék krémet, és a második lapot is ráhelyeztem. A tetejét egy kis nyújtófával simára igazítottam, hogy a krém jól elsimuljon.
Bevonat elkészítése és tálalás:
A bevonathoz való hozzávalókat egy kis lábosban tűz felett felfőztem, amíg a cukor teljesen felolvadt. A bevonatot ráöntöttem a torta tetejére, és kissé megráztam a tálcát, hogy a bevonat egyenletesen elterüljön. Ezután hűtőbe tettem a tortát.
4 óra hűtés után forró vízbe mártott késsel szeleteltem fel a tortát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »