Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kígyórétes recept

Kígyórétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 sárgája
    • 2 ek cukor
    • 2 dkg élesztő
    • csipet só

    Almás töltelék:

    • alma
    • cukor
    • fahéj
    • kevés citromlé
    • túró
    • porcukor
    • vaníliás cukor
    • tojás

    Túrós töltelék:
    50 dkg túró
    2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    5 dkg vaj
    kb 5 evőkanál cukor
    1 evőkanál búzadara
    Meggyes töltelék:
    egy üveg kimagozott meggy (lé nélkül)
    5 evőkanál cukor
    1 evőkanál búzadara

    Elkészítése:

    A margarint elmorzsoljuk a lisztben, közben az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben. A margarinos liszthez hozzáadjuk a cukrot és a sót, a közepébe öntjük az élesztős tejet és a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle. Igaz, hogy élesztős tészta, de nem kell keleszteni, sütés után finom, porhanyós lesz.

    A tésztát 4 részre osztjuk, a lapokat kb 35×25 cm-s téglalappá nyújtjuk, és a hosszabbik oldalakat kb a tészta egy harmadáig, 2 centis csíkonként bevagdossuk. A tölteléket a tésztalap sima részén elosztjuk és a két oldalon lévő csíkokat – mintha hajat fonnánk – a töltelék felett áthajtjuk. Tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 175 fokon 25 perc alatt megsütjük.

    A töltelék hozzávalóit külön-külön összekeverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá