Kevert sütemény csokoládémázzal recept

Hozzávalók egy 25*10 cm-es sütőformához:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk sütőpor
- 2 ek tejföl
- 1 citrom reszelt héja és leve
Mázhoz:
10 dkg csokoládé (70 %-os)
1 dl habtejszín
1 tk vaj
Elkészítése:
A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a puha vajat, a reszelt citromhéjat és citrom levet, majd keverjük simára. Ezután állandó keverés mellett, először adjuk hozzá a tejfölt, majd egyesével az egész tojásokat is (mindegyik tojással külön-külön keverjük simára).
A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk át, majd szintén állandó keverés mellett, kanalazzuk a keverékhez (egy sűrűbb masszát fogunk kapni).
A sütőformát kenjük ki vajjal, majd lisztezzük ki. Ezután egyenletesen öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-60 perc alatt süssük tűpróbáig (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem és a sütési idő felénél alufóliával letakartam, nehogy túlbarnuljon a teteje).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
A vajat adjuk hozzá a tejszínhez, majd kevergetve melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és gyors mozdulatokkal keverjük simára, hogy éppen csak langyos legyen.
Ezután csorgassuk rá a kihűlt süteményre, majd hagyjuk hogy teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A sütemény tésztája jó szaftos, így pár napig finom és puha marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »