Kevert sütemény csokoládémázzal recept

Hozzávalók egy 25*10 cm-es sütőformához:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk sütőpor
- 2 ek tejföl
- 1 citrom reszelt héja és leve
Mázhoz:
10 dkg csokoládé (70 %-os)
1 dl habtejszín
1 tk vaj
Elkészítése:
A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a puha vajat, a reszelt citromhéjat és citrom levet, majd keverjük simára. Ezután állandó keverés mellett, először adjuk hozzá a tejfölt, majd egyesével az egész tojásokat is (mindegyik tojással külön-külön keverjük simára).
A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk át, majd szintén állandó keverés mellett, kanalazzuk a keverékhez (egy sűrűbb masszát fogunk kapni).
A sütőformát kenjük ki vajjal, majd lisztezzük ki. Ezután egyenletesen öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-60 perc alatt süssük tűpróbáig (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem és a sütési idő felénél alufóliával letakartam, nehogy túlbarnuljon a teteje).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
A vajat adjuk hozzá a tejszínhez, majd kevergetve melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és gyors mozdulatokkal keverjük simára, hogy éppen csak langyos legyen.
Ezután csorgassuk rá a kihűlt süteményre, majd hagyjuk hogy teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A sütemény tésztája jó szaftos, így pár napig finom és puha marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »