Kevert cseresznyés pite recept

Hozzávalók:
- 35 dkg cseresznye
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál natúr joghurt vagy tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 citrom
Elkészítése:
A puha, szoba hőmérsékletű vajat habosítsuk ki a cukorral, majd dolgozzuk hozzá egyesével a tojásokat. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a citrom héját, a joghurtot vagy tejfölt és forgassuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet.
Simítsuk a masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű (nálam ovális) piteformába.
A megmosott, kimagozott cseresznyét dobáljuk a süti tetejére és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe.
Süssük kb 50 percig (tűpróbáig).
Tálalás előtt vágjuk fel és szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
Ennél egyszerűbb cseresznyés sütit el sem lehet képzelni, ami ráadásul nagyon finom is! Gyorsan elkészül és fogyasztható persze kihűlés után. Napokig élvezhető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »