Kevert cseresznyés pite recept

Hozzávalók:
- 35 dkg cseresznye
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál natúr joghurt vagy tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 citrom
Elkészítése:
A puha, szoba hőmérsékletű vajat habosítsuk ki a cukorral, majd dolgozzuk hozzá egyesével a tojásokat. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a citrom héját, a joghurtot vagy tejfölt és forgassuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet.
Simítsuk a masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű (nálam ovális) piteformába.
A megmosott, kimagozott cseresznyét dobáljuk a süti tetejére és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe.
Süssük kb 50 percig (tűpróbáig).
Tálalás előtt vágjuk fel és szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
Ennél egyszerűbb cseresznyés sütit el sem lehet képzelni, ami ráadásul nagyon finom is! Gyorsan elkészül és fogyasztható persze kihűlés után. Napokig élvezhető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »