Kevert almás recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg (barna)cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 30-40 dkg alma
- 2 kk fahéj
- mazsola (rumban megáztattam)
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverem. Hozzáadtam a leresztelt almát, mazsolát, fahéjat és elkevertem, majd beleszitálom a sütőporos lisztet.
A masszát egyneművé kevertem és vajazott, lisztezett 22*38 cm-es tepsibe öntöttem.
190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb 20 percig) sütöttem. Kihűlés után csokival bevonom vagy porcukorral meghintem.
Tipp:
Sütés előtt a tésztára durvára tört diót is szórhatunk. Úgy is nagyon finom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.