Kevert almás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg (barna)cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 30-40 dkg alma
- 2 kk fahéj
- mazsola (rumban megáztattam)
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverem. Hozzáadtam a leresztelt almát, mazsolát, fahéjat és elkevertem, majd beleszitálom a sütőporos lisztet.
A masszát egyneművé kevertem és vajazott, lisztezett 22*38 cm-es tepsibe öntöttem.
190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb 20 percig) sütöttem. Kihűlés után csokival bevonom vagy porcukorral meghintem.
Tipp:
Sütés előtt a tésztára durvára tört diót is szórhatunk. Úgy is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »