Képviselőfánk recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 dl víz
- 2 evőkanál cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 250 ml cukrászhab
- fél csomag habfixáló
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 4 evőkanál cukor
Elkészítése:
A vizet felforraljuk és hozzáadjuk a margarint, összeforraljuk, majd hozzáadjuk kanalanként a lisztet és addig főzzük/égetjük a tésztát, ameddig az el nem válik az edény falától.
Ezután a masszát kihűtjük, majd egyenként robotgép segítségével hozzádolgozzuk a tojásokat.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kétkanál segítségével apró gombócokat formázunk a masszából.
A tésztát forró sütőbe toljuk és először magas hőfokon sütjük, majd később alacsony hőfokon szárítjuk.
A szépen felfújódott és megsült fánkokat még melegen kettévágjuk.
A pudingport a cukorral összekavarjuk, majd óvatosan hozzáadjuk a tejet és készre főzzük.
A pudingot miután kihűtöttük belekanalazzuk a fánkok alsó részébe. A cukrászhabot a habfixálóval felverjük és a pudingok tetejére kanalazzuk. Ezután ráhelyezzük a fánkok tetejét és porcukorral díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »