Képviselőfánk recept
Hozzávalók:
Égetett tészta:
- 200 ml víz
- 200 g vaj
- 200 g liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (ha szükséges 7) - csipet só és cukor
Vaníliás krém:
- 500 ml tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 150 g kristálycukor
Tejszínhab:
- 350 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csapott evőkanál porcukor
Elkészítése:
Tészta:
A vizet a sóval és a cukorral felforraljuk, majd belerakjuk a vajat és addig forraljuk folytonos keverés közben, míg a vaj el nem olvad.
Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, majd visszatesszük a tűzre és addig főzzük míg el nem válik az edény oldalától.
Ekkor ismét levesszük a tűzről és egyesével beleütjük a tojásokat és eldolgozzuk benne.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A tésztát nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsikre kis halmokat nyomunk. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amint kisűltek a fánkok, a tetejűket egy éleskéssel levágjuk és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz keverjük a tej és cukor felét, a pudingport, a vaníliás cukrot, majd csomómentesre keverjük.
A tej másik felét elkezdjük forralni, majd a hozzáöntjük a tojássárgás masszát és folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a még forró pudingos krémhez adjuk. Hagyjuk kihűlni, mielőtt megtöltennénk a fánkokat.
A habtejszint a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
Amikor minden kihűlt, betölthetjük a fánkokat. Alulra a vaníliás krém, majd a tetejére a tejszinhab, végül a fánkok kalapja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









