Képviselőfánk recept

Hozzávalók:
Égetett tészta:
- 200 ml víz
- 200 g vaj
- 200 g liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (ha szükséges 7)
- csipet só és cukor
Vaníliás krém:
- 500 ml tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 150 g kristálycukor
Tejszínhab:
- 350 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csapott evőkanál porcukor
Elkészítése:
Tészta:
A vizet a sóval és a cukorral felforraljuk, majd belerakjuk a vajat és addig forraljuk folytonos keverés közben, míg a vaj el nem olvad.
Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, majd visszatesszük a tűzre és addig főzzük míg el nem válik az edény oldalától.
Ekkor ismét levesszük a tűzről és egyesével beleütjük a tojásokat és eldolgozzuk benne.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A tésztát nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsikre kis halmokat nyomunk. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amint kisűltek a fánkok, a tetejűket egy éleskéssel levágjuk és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz keverjük a tej és cukor felét, a pudingport, a vaníliás cukrot, majd csomómentesre keverjük.
A tej másik felét elkezdjük forralni, majd a hozzáöntjük a tojássárgás masszát és folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a még forró pudingos krémhez adjuk. Hagyjuk kihűlni, mielőtt megtöltennénk a fánkokat.
A habtejszint a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
Amikor minden kihűlt, betölthetjük a fánkokat. Alulra a vaníliás krém, majd a tetejére a tejszinhab, végül a fánkok kalapja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »