Képviselőfánk recept

Hozzávalók:
Égetett tészta:
- 200 ml víz
- 200 g vaj
- 200 g liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (ha szükséges 7)
- csipet só és cukor
Vaníliás krém:
- 500 ml tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 150 g kristálycukor
Tejszínhab:
- 350 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csapott evőkanál porcukor
Elkészítése:
Tészta:
A vizet a sóval és a cukorral felforraljuk, majd belerakjuk a vajat és addig forraljuk folytonos keverés közben, míg a vaj el nem olvad.
Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, majd visszatesszük a tűzre és addig főzzük míg el nem válik az edény oldalától.
Ekkor ismét levesszük a tűzről és egyesével beleütjük a tojásokat és eldolgozzuk benne.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A tésztát nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsikre kis halmokat nyomunk. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amint kisűltek a fánkok, a tetejűket egy éleskéssel levágjuk és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz keverjük a tej és cukor felét, a pudingport, a vaníliás cukrot, majd csomómentesre keverjük.
A tej másik felét elkezdjük forralni, majd a hozzáöntjük a tojássárgás masszát és folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a még forró pudingos krémhez adjuk. Hagyjuk kihűlni, mielőtt megtöltennénk a fánkokat.
A habtejszint a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
Amikor minden kihűlt, betölthetjük a fánkokat. Alulra a vaníliás krém, majd a tetejére a tejszinhab, végül a fánkok kalapja.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »