Képviselőfánk recept

Elkészítése:
A vizet, zsírt, sót egy edényben felforralom és hozzáöntöm a lisztet. Egy fakanállal addig kavarom, amíg összeáll.
A tűzről levéve, még melegen hozzákeverem egyenként a tojásokat robotgéppel. Mindegyik tojással jól elkeverem.
Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral bélelt tepsibe, gömbölyű halmocskákat készítek a tésztából.
Előmelegített sütőben kb. 220 C°-on, 15-20 percig sütöm. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert különben összeesik a tészta. 15-20 perc elteltével visszaveszem a hőfokot kb 200 C°-ra és kb 10 perc alatt készre sütöm.
Sütés után a fánk tetejét levágom, ha marad a belsejében hártyaszerű réteg azt kiszedem.
A cukrot a pudingporral összekeverem, majd hozzáadom a tejet és folytonos kevergetés mellett sűrűre főzöm.
A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral kemény habbá verem, majd kis adagokban óvatosan hozzákeverem a meleg, pudingos krémhez.
A krémet habzsákba rakom és megtöltöm vele a fánkokat, majd ráteszem a tetejét. Porcukorral enyhén megszórom.
Tehettek a krémre még tejszínhabot. Én ezt kihagytam, mert hab nélkül jobban szeretjük.
Jó érvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »