Képviselőfánk recept
Elkészítése:
A vizet, zsírt, sót egy edényben felforralom és hozzáöntöm a lisztet. Egy fakanállal addig kavarom, amíg összeáll.
A tűzről levéve, még melegen hozzákeverem egyenként a tojásokat robotgéppel. Mindegyik tojással jól elkeverem.
Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral bélelt tepsibe, gömbölyű halmocskákat készítek a tésztából.
Előmelegített sütőben kb. 220 C°-on, 15-20 percig sütöm. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert különben összeesik a tészta. 15-20 perc elteltével visszaveszem a hőfokot kb 200 C°-ra és kb 10 perc alatt készre sütöm.
Sütés után a fánk tetejét levágom, ha marad a belsejében hártyaszerű réteg azt kiszedem.
A cukrot a pudingporral összekeverem, majd hozzáadom a tejet és folytonos kevergetés mellett sűrűre főzöm.
A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral kemény habbá verem, majd kis adagokban óvatosan hozzákeverem a meleg, pudingos krémhez.
A krémet habzsákba rakom és megtöltöm vele a fánkokat, majd ráteszem a tetejét. Porcukorral enyhén megszórom.
Tehettek a krémre még tejszínhabot. Én ezt kihagytam, mert hab nélkül jobban szeretjük.
Jó érvágyat kívánok hozzá!