Kávés-kókuszos cupcake recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 12 darabhoz:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- 5 ek kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl natúr joghurt
- 2 dl kávé (lefőzött)
- 5 dkg kókuszreszelék
- fél cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 3 ek porcukor
- 1 cs (14 g) 2 in 1 instant kávé
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a kókuszreszelékkel és a csipet sóval, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a joghurtot és végül a kávét. Az egészet jól összekeverjük. Egy enyhén folyós tésztamasszát kell, hogy kapjunk.
A muffin sütőformába belehelyezzük a muffin papírkosarakat, majd belekanalazgatjuk a tésztamasszát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig sütjük (tűpróba).
Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét a porcukorral és az instant kávéval jól kikeverjük.
A krémet egy csillagcsöves nyomózsákba töltjük és ennek segítségével díszítjük a megsült és a már kihűlt cupcake tetejét.
Forrás: http://tundikonyha.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.