Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kávés, karamellás krémes recept

Kávés, karamellás krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 18 dkg zsír
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só
    • kb 250 ml tej

    Krémhez:

    • 6 ek cukor
    • 1 dl kávé
    • 7 dl tej
    • 5 púpos ek rétesliszt
    • 15 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel (nálam 2,5 dl volt), hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

    3 cipóra osztjuk és egyenként 24*38 cm-es tepsi nagyságúra kinyújtjuk és egyenként a tepsi hátoldalán kisütjük 180 fokon, kb 10-12 perc alatt.

    3 ek cukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, majd a kávéval felengedjük és olvadásig kevergetjük.

    A lisztet a maradék cukorral és tejjel simára keverjük, majd a kávés karamellel sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat és még melegen a lapokat megtöltjük.

    Aki kevesli a krémet benne, az készítsen többet. Mi így szeretjük.

    Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd porcukorral megszórva szeleteljük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá