Kávés, karamellás krémes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 18 dkg zsír
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- kb 250 ml tej
Krémhez:
- 6 ek cukor
- 1 dl kávé
- 7 dl tej
- 5 púpos ek rétesliszt
- 15 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel (nálam 2,5 dl volt), hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
3 cipóra osztjuk és egyenként 24*38 cm-es tepsi nagyságúra kinyújtjuk és egyenként a tepsi hátoldalán kisütjük 180 fokon, kb 10-12 perc alatt.
3 ek cukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, majd a kávéval felengedjük és olvadásig kevergetjük.
A lisztet a maradék cukorral és tejjel simára keverjük, majd a kávés karamellel sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat és még melegen a lapokat megtöltjük.
Aki kevesli a krémet benne, az készítsen többet. Mi így szeretjük.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd porcukorral megszórva szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »