Kávés, karamellás krémes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 18 dkg zsír
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- kb 250 ml tej
Krémhez:
- 6 ek cukor
- 1 dl kávé
- 7 dl tej
- 5 púpos ek rétesliszt
- 15 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel (nálam 2,5 dl volt), hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
3 cipóra osztjuk és egyenként 24*38 cm-es tepsi nagyságúra kinyújtjuk és egyenként a tepsi hátoldalán kisütjük 180 fokon, kb 10-12 perc alatt.
3 ek cukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, majd a kávéval felengedjük és olvadásig kevergetjük.
A lisztet a maradék cukorral és tejjel simára keverjük, majd a kávés karamellel sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat és még melegen a lapokat megtöltjük.
Aki kevesli a krémet benne, az készítsen többet. Mi így szeretjük.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd porcukorral megszórva szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »