Kávés, karamellás krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 18 dkg zsír
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • kb 250 ml tej

Krémhez:

  • 6 ek cukor
  • 1 dl kávé
  • 7 dl tej
  • 5 púpos ek rétesliszt
  • 15 dkg vaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel (nálam 2,5 dl volt), hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

3 cipóra osztjuk és egyenként 24*38 cm-es tepsi nagyságúra kinyújtjuk és egyenként a tepsi hátoldalán kisütjük 180 fokon, kb 10-12 perc alatt.

3 ek cukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, majd a kávéval felengedjük és olvadásig kevergetjük.

A lisztet a maradék cukorral és tejjel simára keverjük, majd a kávés karamellel sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat és még melegen a lapokat megtöltjük.

Aki kevesli a krémet benne, az készítsen többet. Mi így szeretjük.

Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd porcukorral megszórva szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!