Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kávékrémes diós piskóta recept

Kávékrémes diós piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg darált dió
    • 5 dkg zsemlemorzsa
    • 25 dkg cukor

    Krém:

    • 2 dl erős, lefőzött kávé
    • 3 dl tej
    • 5 evőkanál étkezési keményítő
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg cukor

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A diót összekeverjük a zsemlemorzsával. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd felváltva dolgozzuk a sárgákhoz a diós keverékkel.

    Egy 25*35 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk vagy sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a diós masszát. Kb 30-35 perc alatt készre sütjük.

    Langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.

    Közben a kávéban csomómentesre keverjük a keményítőt és sűrű krémmé főzzük. A margarint kihabosítjuk a cukorral, majd a kávés krémhez adjuk és jól elkeverjük az egészet.

    A krémet egyenletesen a piskótára simítjuk, majd a tetejét megszórhatjuk darált dióval, kevés kakaóporral és fél diószemekkel díszíthetjük.

    Szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá