Kávékrémes diós piskóta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg darált dió
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 25 dkg cukor
Krém:
- 2 dl erős, lefőzött kávé
- 3 dl tej
- 5 evőkanál étkezési keményítő
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A diót összekeverjük a zsemlemorzsával. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd felváltva dolgozzuk a sárgákhoz a diós keverékkel.
Egy 25*35 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk vagy sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a diós masszát. Kb 30-35 perc alatt készre sütjük.
Langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.
Közben a kávéban csomómentesre keverjük a keményítőt és sűrű krémmé főzzük. A margarint kihabosítjuk a cukorral, majd a kávés krémhez adjuk és jól elkeverjük az egészet.
A krémet egyenletesen a piskótára simítjuk, majd a tetejét megszórhatjuk darált dióval, kevés kakaóporral és fél diószemekkel díszíthetjük.
Szeletelve tálaljuk.