Kávékrémes diós piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 20 dkg darált dió
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 25 dkg cukor

Krém:

  • 2 dl erős, lefőzött kávé
  • 3 dl tej
  • 5 evőkanál étkezési keményítő
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A diót összekeverjük a zsemlemorzsával. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd felváltva dolgozzuk a sárgákhoz a diós keverékkel.

Egy 25*35 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk vagy sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a diós masszát. Kb 30-35 perc alatt készre sütjük.

Langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.

Közben a kávéban csomómentesre keverjük a keményítőt és sűrű krémmé főzzük. A margarint kihabosítjuk a cukorral, majd a kávés krémhez adjuk és jól elkeverjük az egészet.

A krémet egyenletesen a piskótára simítjuk, majd a tetejét megszórhatjuk darált dióval, kevés kakaóporral és fél diószemekkel díszíthetjük.

Szeletelve tálaljuk.