Kavart sütemény gyümölcsdarabokkal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 ek forró víz
- 37 dkg finomliszt
- 10 ek olaj
- 30 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- gyümölcs ízlés szerint
Elkészítése:
A forró vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd kavargassuk amíg el nem olvad. Enyhén sűrű, szirupos állagú lesz, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie.
Miután elolvadt a cukor, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és egy habverő segítségével eldolgozzuk. Hozzáadjuk még kevergetés közben az olajat, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.
Jól összekeverjük a masszát, hogy csomómentes legyen.
Amikor ezekkel megvagyunk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a masszához. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze.
Ezután a tészta kb 1/3 részéhez kakaót adhatunk.
A világos masszát vajjal kikent-kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe símitjuk. A tetejére csugatjuk a barna masszát, hogy foltos legyen. Tetejét megrakjuk tetszőleges gyümölccsel és 160 °C-on előmelegített sütőben megsütjük kb 20-25 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivesszük.
A tetejére lehet porcukrot hinteni.
(Mikor először csináltam, nekem is furcsa volt, hogy lesz a cukros vízből tészta :D de a végén jól sikerült)