Kavart sütemény gyümölcsdarabokkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 ek forró víz
- 37 dkg finomliszt
- 10 ek olaj
- 30 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- gyümölcs ízlés szerint
Elkészítése:
A forró vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd kavargassuk amíg el nem olvad. Enyhén sűrű, szirupos állagú lesz, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie.
Miután elolvadt a cukor, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és egy habverő segítségével eldolgozzuk. Hozzáadjuk még kevergetés közben az olajat, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.
Jól összekeverjük a masszát, hogy csomómentes legyen.
Amikor ezekkel megvagyunk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a masszához. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze.
Ezután a tészta kb 1/3 részéhez kakaót adhatunk.
A világos masszát vajjal kikent-kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe símitjuk. A tetejére csugatjuk a barna masszát, hogy foltos legyen. Tetejét megrakjuk tetszőleges gyümölccsel és 160 °C-on előmelegített sütőben megsütjük kb 20-25 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivesszük.
A tetejére lehet porcukrot hinteni.
(Mikor először csináltam, nekem is furcsa volt, hogy lesz a cukros vízből tészta :D de a végén jól sikerült)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »