Kavart sütemény gyümölcsdarabokkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:

  • 6 tojás
  • 15 ek forró víz
  • 37 dkg finomliszt
  • 10 ek olaj
  • 30 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • gyümölcs ízlés szerint

Elkészítése:

A forró vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd kavargassuk amíg el nem olvad. Enyhén sűrű, szirupos állagú lesz, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie.

Miután elolvadt a cukor, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és egy habverő segítségével eldolgozzuk. Hozzáadjuk még kevergetés közben az olajat, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.

Jól összekeverjük a masszát, hogy csomómentes legyen.

Amikor ezekkel megvagyunk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a masszához. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze.

Ezután a tészta kb 1/3 részéhez kakaót adhatunk.

A világos masszát vajjal kikent-kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe símitjuk. A tetejére csugatjuk a barna masszát, hogy foltos legyen. Tetejét megrakjuk tetszőleges gyümölccsel és 160 °C-on előmelegített sütőben megsütjük kb 20-25 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivesszük.

A tetejére lehet porcukrot hinteni.

(Mikor először csináltam, nekem is furcsa volt, hogy lesz a cukros vízből tészta :D de a végén jól sikerült)