Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kati szelet recept

Kati szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tej

    Krémhez:

    • 2 dl tej
    • 10 g vaníliás cukor
    • 0,5 dl rum
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg kakaópor
    • 5 ek sárgabaracklekvár

    Tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor

    Elkészítése:

    Tészta:

    A lisztbe belekeverjük a sütport, majd hozzáadjuk a porcukrot és elmorzsoljuk a kockázott vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, elkezdjük összegyúrni és annyi tejet adunk hozzá folyamatosan, hogy összeálljon szépen a tészta.

    A kész tésztát elfelezzük. Az egyik tésztát mégegyszer elfelezzük, így összesen 3 tésztagombócunk lesz.

    Sütés:

    A két kisebb tésztát 25*35 cm-es lapokká nyújtjuk és 200 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    A nagyobb tésztát kinyújtjuk és egy nagy gáztepsi hátán ugyanúgy megsütjük, mint a másik két lapot.

    Krém:

    A nagy lapot, amiből csak egy sült, még langyosan összemorzsoljuk egy nagyobb edénybe. A töltelékhez való tejbe belekeverjük a vaníliás cukrot, rumot és rálocsoljuk a morzsalékos lapra. Ezután hozzáadjuk a baracklekvárt és a kakaóport is.

    A vajat kihabosítjuk a porcukorral és ezt a keveréket is a krémhez adjuk és alaposan összeforgatjuk az egészet.

    Összeállítás, díszítés:

    Az egyik lapot tálcára tesszük, rákenjük egyenletesen a krémet, majd rátesszük a másik lapot és óvatosan rányomkodjuk (vigyázzunk, nehogy eltörjön a lap!).

    A habhoz a tojásfeheérjéket egy csipet sóval gőz felett elkezdjük felverni. Közben apránként hozzáadjuk a cukrot is. Addig keverjük, amíg a hab megfő a tálban.

    A habot rásimítjuk a sütemény tetejére, majs spatulával szép egyenesre igazítjuk a tetejét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap a legfinomabb, addigra a linzer kissé megpuhul. Forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel szépen szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá