Kati szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tej
Krémhez:
- 2 dl tej
- 10 g vaníliás cukor
- 0,5 dl rum
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 5 ek sárgabaracklekvár
Tetejére:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
Tészta:
A lisztbe belekeverjük a sütport, majd hozzáadjuk a porcukrot és elmorzsoljuk a kockázott vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, elkezdjük összegyúrni és annyi tejet adunk hozzá folyamatosan, hogy összeálljon szépen a tészta.
A kész tésztát elfelezzük. Az egyik tésztát mégegyszer elfelezzük, így összesen 3 tésztagombócunk lesz.
Sütés:
A két kisebb tésztát 25*35 cm-es lapokká nyújtjuk és 200 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A nagyobb tésztát kinyújtjuk és egy nagy gáztepsi hátán ugyanúgy megsütjük, mint a másik két lapot.
Krém:
A nagy lapot, amiből csak egy sült, még langyosan összemorzsoljuk egy nagyobb edénybe. A töltelékhez való tejbe belekeverjük a vaníliás cukrot, rumot és rálocsoljuk a morzsalékos lapra. Ezután hozzáadjuk a baracklekvárt és a kakaóport is.
A vajat kihabosítjuk a porcukorral és ezt a keveréket is a krémhez adjuk és alaposan összeforgatjuk az egészet.
Összeállítás, díszítés:
Az egyik lapot tálcára tesszük, rákenjük egyenletesen a krémet, majd rátesszük a másik lapot és óvatosan rányomkodjuk (vigyázzunk, nehogy eltörjön a lap!).
A habhoz a tojásfeheérjéket egy csipet sóval gőz felett elkezdjük felverni. Közben apránként hozzáadjuk a cukrot is. Addig keverjük, amíg a hab megfő a tálban.
A habot rásimítjuk a sütemény tetejére, majs spatulával szép egyenesre igazítjuk a tetejét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a legfinomabb, addigra a linzer kissé megpuhul. Forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel szépen szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »