Kata kelt tésztája recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejjel és egy csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal jól összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a sót, az eritritet, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt.
Az egészet jól összedolgozzuk, majd letakarva 1 óráig kelesztjük (meleg helyen elég fél óra).
Ha megkelt, kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra, tetszés szerinti alakra, formára vágjuk és bármilyen töltelékkel megtölthetjük.
Én téglalap alakúra vágtam és lekvárral, illetve túróval töltöttem.
Ebből az adagból 18 db lekváros bukta és 30 db túrós béles lett.
A tetejét a tojások fehérjével lekenjük, majd újból kelesztjük fél óráig.
175 fokon szép pirosra sütjük, kb 40 perc alatt.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









