Karobporos tarka kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kalács:
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 125 g joghurt (citromos)
- 1 citrom héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg vaj
- csipet só
- 1 evőkanál nálam karobpor (1 evőkanál tejjel elkeverve)
Tetejére:
- 5 dkg vaj (kb)
Rétegzéshez:
- tejszín
Elkészítése:
A kalács hozzávalóit (karobpor kivételével) a dagasztógép táljába mérjük és elkészítjük a tésztát. Természetesen kézzel is végezhetjük a dagasztást.
A kész tésztát elfelezzük és felébe belegyúrjuk a kevés tejben elkevert karobport.
A fehér lapot kinyújjuk téglalap alakúra, megkenjük tejszínnel és tátesszük a kinyújtott barna lapot. Az egészet kissé kinyújtjuk.
Háromszor megfelezzük a tésztát és egymásra tesszük, így 6 réteg került egymás fölé. Így is kinyújtjuk a tésztát, lekenjük tejszínnel, majd felcsavarjuk a hosszabbik oldala mentén. Végül dobozformába tesszük.
Tetejét olvasztott vajjal lekenjük. 10 percig sütjük 220 fokon légkeveréssel, majd lekenjük tejszínnel és még sütjük 180 fokon 25 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










