Karobporos tarka kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kalács:
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 125 g joghurt (citromos)
- 1 citrom héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg vaj
- csipet só
- 1 evőkanál nálam karobpor (1 evőkanál tejjel elkeverve)
Tetejére:
- 5 dkg vaj (kb)
Rétegzéshez:
- tejszín
Elkészítése:
A kalács hozzávalóit (karobpor kivételével) a dagasztógép táljába mérjük és elkészítjük a tésztát. Természetesen kézzel is végezhetjük a dagasztást.
A kész tésztát elfelezzük és felébe belegyúrjuk a kevés tejben elkevert karobport.
A fehér lapot kinyújjuk téglalap alakúra, megkenjük tejszínnel és tátesszük a kinyújtott barna lapot. Az egészet kissé kinyújtjuk.
Háromszor megfelezzük a tésztát és egymásra tesszük, így 6 réteg került egymás fölé. Így is kinyújtjuk a tésztát, lekenjük tejszínnel, majd felcsavarjuk a hosszabbik oldala mentén. Végül dobozformába tesszük.
Tetejét olvasztott vajjal lekenjük. 10 percig sütjük 220 fokon légkeveréssel, majd lekenjük tejszínnel és még sütjük 180 fokon 25 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »