Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karobporos tarka kalács recept

Karobporos tarka kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    Kalács:

    • 15 dkg finomliszt
    • 15 dkg rétesliszt
    • 1,5 dkg friss élesztő
    • 1 dl tej
    • 125 g joghurt (citromos)
    • 1 citrom héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 dkg vaj
    • csipet só
    • 1 evőkanál nálam karobpor (1 evőkanál tejjel elkeverve)

    Tetejére:

    • 5 dkg vaj (kb)

    Rétegzéshez:

    • tejszín

    Elkészítése:

    A kalács hozzávalóit (karobpor kivételével) a dagasztógép táljába mérjük és elkészítjük a tésztát. Természetesen kézzel is végezhetjük a dagasztást.

    A kész tésztát elfelezzük és felébe belegyúrjuk a kevés tejben elkevert karobport.

    A fehér lapot kinyújjuk téglalap alakúra, megkenjük tejszínnel és tátesszük a kinyújtott barna lapot. Az egészet kissé kinyújtjuk.

    Háromszor megfelezzük a tésztát és egymásra tesszük, így 6 réteg került egymás fölé. Így is kinyújtjuk a tésztát, lekenjük tejszínnel, majd felcsavarjuk a hosszabbik oldala mentén. Végül dobozformába tesszük.

    Tetejét olvasztott vajjal lekenjük. 10 percig sütjük 220 fokon légkeveréssel, majd lekenjük tejszínnel és még sütjük 180 fokon 25 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek