Hozzávalók:
Kalács:
Tetejére:
Rétegzéshez:
Elkészítése:
A kalács hozzávalóit (karobpor kivételével) a dagasztógép táljába mérjük és elkészítjük a tésztát. Természetesen kézzel is végezhetjük a dagasztást.
A kész tésztát elfelezzük és felébe belegyúrjuk a kevés tejben elkevert karobport.
A fehér lapot kinyújjuk téglalap alakúra, megkenjük tejszínnel és tátesszük a kinyújtott barna lapot. Az egészet kissé kinyújtjuk.
Háromszor megfelezzük a tésztát és egymásra tesszük, így 6 réteg került egymás fölé. Így is kinyújtjuk a tésztát, lekenjük tejszínnel, majd felcsavarjuk a hosszabbik oldala mentén. Végül dobozformába tesszük.
Tetejét olvasztott vajjal lekenjük. 10 percig sütjük 220 fokon légkeveréssel, majd lekenjük tejszínnel és még sütjük 180 fokon 25 percig.