Karobos puliszkasüti recept

Hozzávalók:
- 1 csésze kukoricadara
- 4 csésze víz
- 1 csésze kókuszreszelék
- 4 púpos ek karob
- 1/2 csésze teljes értékű nádcukor (ízlés szerint változtatható mennyiség)
- vanília
- 1 doboz kókusztejszín (200 ml)
Elkészítése:
A vizet egy nagy edénybe forrald fel. Tedd hozzá a kókuszt, vaníliát, karobot, majd vedd kis lángra és keverd bele a kukoricadarát.
Keverd folyamatosan, habverőt is használhatsz az elején, azzal könnyebb csomómentesre eldolgozni a kukoricadarát. Amikor már csomómentes keverd hozzá a kókusztejszínt is. Kb 5 perc után már fakanállal is könnyedén tudod keverni. Addig főzd, amíg meg nem fő és szépen elválik az edény falától.
Egy kis tepsibe öntsd bele a masszát, várd meg, amíg kihűl és utána szépen szeleted fel.
Én, mielőtt kihűlne kókusszal vastagon megszórom a tetejét, hogy szép legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »