Karnevál szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg porcukor
- 2 ek finomliszt
- 1 csomag csokis pudingpor (40 g)
- 1 kk sütőpor
- 5 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 2 dl tej
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 vaníliás cukor
- 3 ek finomliszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Máz:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 25 dkg cukor
- 1-2 csepp citromlé
- 1 csipet só
Tetejére:
- 5 dkg tortadara
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt.
A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és a cukros tojásba forgatjuk.
180 fokra melegített sütőben, 24 × 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Krém készítés:
A tejet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük. Kihűtjük, és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat. Összekeverjük, és a kisült, kihűtött tészta tetejére kenjük.
Az 5 tojásfehérjét a porcukorral, citromlével és sóval gőz felett keményre verjük, és a krémre simítjuk.
A hab tetejére tortadarát szórunk.
A karnevál szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

