Karnevál szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 2 ek finomliszt
- 1 csomag csokis pudingpor (40 g)
- 1 kk sütőpor
- 5 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 2 dl tej
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 vaníliás cukor
- 3 ek finomliszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Máz:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg cukor
- 1-2 csepp citromlé
- 1 csipet só
Tetejére:
- 5 dkg tortadara
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt.
A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és a cukros tojásba forgatjuk.
180 fokra melegített sütőben, 24 × 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Krém készítés:
A tejet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük. Kihűtjük, és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat. Összekeverjük, és a kisült, kihűtött tészta tetejére kenjük.
Az 5 tojásfehérjét a porcukorral, citromlével és sóval gőz felett keményre verjük, és a krémre simítjuk.
A hab tetejére tortadarát szórunk.
A karnevál szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »
8 Oreós desszert, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolnod
Az Oreo nemcsak magában finom, de desszertek alapanyagaként is verhetetlen
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2024.06.24 kedd
Kedden már kicsit könnyebben vesszük az akadályokat, főleg ha tudjuk, hogy
Tovább olvasom »