Karnevál szelet recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 2 ek finomliszt
- 1 csomag csokis pudingpor (40 g)
- 1 kk sütőpor
- 5 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 2 dl tej
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 vaníliás cukor
- 3 ek finomliszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Máz:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg cukor
- 1-2 csepp citromlé
- 1 csipet só
Tetejére:
- 5 dkg tortadara
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt.
A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és a cukros tojásba forgatjuk.
180 fokra melegített sütőben, 24 × 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Krém készítés:
A tejet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük. Kihűtjük, és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat. Összekeverjük, és a kisült, kihűtött tészta tetejére kenjük.
Az 5 tojásfehérjét a porcukorral, citromlével és sóval gőz felett keményre verjük, és a krémre simítjuk.
A hab tetejére tortadarát szórunk.
A karnevál szelet kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 324 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 14 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.