Karnevál szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 5 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek finomliszt
  • 1 csomag csokis pudingpor (40 g)
  • 1 kk sütőpor
  • 5 púpozott ek cukrozatlan kakaópor

Krém:

  • 2 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 ek finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

Máz:

  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 1-2 csepp citromlé
  • 1 csipet só

Tetejére:

  • 5 dkg tortadara

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt.

A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és a cukros tojásba forgatjuk.
180 fokra melegített sütőben, 24 × 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

Krém készítés:

A tejet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük. Kihűtjük, és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat. Összekeverjük, és a kisült, kihűtött tészta tetejére kenjük.

Az 5 tojásfehérjét a porcukorral, citromlével és sóval gőz felett keményre verjük, és a krémre simítjuk.
A hab tetejére tortadarát szórunk.