Karamelles banán recept

Hozzávalók:
- 2 közepes db banán
- 7 dkg cukor
- 3 ek vaj
- 30 ml rumaroma
- 1 teáskanál fahéj
Tészta:
- 12 dkg finomliszt
- 3,5 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl meggylé
- 1 csipet só
- 10 dkg margarin
- 1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
Karamell + banán:
A tepsit (30 x 7 x 11,5 cm) sütőpapírral kibélelem . A banánt meghámozom , hosszában 3 részre elvágom mind a két banánt.
A tepsi alját “kitapétázom” a banánnal. Azaz szorosan egymás mellé lefektetem egy soron.
A cukrot, vajat, rumaromát, fahéjt a tűzön állandó keverés mellett karamellt elkészítem.
A karamellt sűrű melegen a banánokra öntöm egyenletesen. Majd félre teszem , amíg a tésztáját kikeverem. ( A sütés végén ez lesz a teteje.)
Tészta:
A tojást felverem a cukorral. Hozzáadom az olvasztott vajat , meggylevet.
Az összekevert száraz anyagokat (sütőpor, liszt, csipet só, kakaó ) lassan adagolva készítem a tészta masszáját. Mixerrel alaposan kikeverem.
A tésztát ráöntöm a tepsiben lévő karamelles banánra.
Az előmelegített sütőt 180 fokos, hőlégkeverésre állítom. A tésztát 25-30 percig (tű próba ) sütöm készre.
Sütés után , 20 perc múlva megfordítom a süteményt. A tészta lesz a süti alja. Amikor kihűlt szeletelem , tálalom. (Karamell miatt!)
Tipp:
Gyerekek is fogyaszthatják! Csak rum aromával!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »