Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás flan recept

Karamellás flan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 6 szufléformához:
    Karamell:

    • 12 ek cukor
    • 0,5 dl forró víz

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4,5 dl zsíros tej

    Elkészítése:

    A karamellhez a cukrot világos barnára karamellszáljuk, majd ha már nincsenek benne cukor szemcsék, akkor felöntjük a forró vízzel. Vigyázzunk, mert sisteregni, gőzölni fog, nehogy megégesse a kezünket!

    Várjuk meg, amíg felolvad a karamell és sűrű, krémes állagú lesz. Még melegen osszuk el az előkészített tálákba.

    A tésztához a tojásokat kissé felverjük, majd belekeverjük a cukrokat, végül felöntjük a tejjel és az egészet alaposan elkeverjük.

    A tojásos masszát elosztjuk a karamellen, majd a tálkákat egy tepsibe sorakoztatjuk. A tepsibe annyi forró viet öntünk, hogy a formák kb 3/4-éig érjen.

    160 fokon kb 25-30 percig gőzöljük. 25 percnél nézzük meg, hogy megszilárdult-e már. Ha igen, akkor vegyük ki és emeljük ki a forró vízből.

    Langyosan vágjuk körbe a formában a sütit, borítsunk rá egy tányért és egy határozott mozdulattal fordítsuk át. A formát emeljük le a sütiről és már fogyaszthatjuk is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá