Hozzávalók 6 szufléformához:
Karamell:
Tészta:
Elkészítése:
A karamellhez a cukrot világos barnára karamellszáljuk, majd ha már nincsenek benne cukor szemcsék, akkor felöntjük a forró vízzel. Vigyázzunk, mert sisteregni, gőzölni fog, nehogy megégesse a kezünket!
Várjuk meg, amíg felolvad a karamell és sűrű, krémes állagú lesz. Még melegen osszuk el az előkészített tálákba.
A tésztához a tojásokat kissé felverjük, majd belekeverjük a cukrokat, végül felöntjük a tejjel és az egészet alaposan elkeverjük.
A tojásos masszát elosztjuk a karamellen, majd a tálkákat egy tepsibe sorakoztatjuk. A tepsibe annyi forró viet öntünk, hogy a formák kb 3/4-éig érjen.
160 fokon kb 25-30 percig gőzöljük. 25 percnél nézzük meg, hogy megszilárdult-e már. Ha igen, akkor vegyük ki és emeljük ki a forró vízből.
Langyosan vágjuk körbe a formában a sütit, borítsunk rá egy tányért és egy határozott mozdulattal fordítsuk át. A formát emeljük le a sütiről és már fogyaszthatjuk is.