Karamellás-diós szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- csipet sót
- 120 g cukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
- 150 g darált dió
Locsolás:
- 1 dl tej (kb)
Krém:
- 180 g cukor
- 600 ml tej
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag karamellízű pudingpor
- 200 g vaj
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Tészta:
A lisztet, kakaóport, sütőport és a darált diót összekeverjük.
A fehérjéket a sóval elkezdjük kihabosítani, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A habba óvatosan beleforgatjuk a száraz keveréket.
A piskótát egy nagy gáztepsibe (31*38 cm) simítjuk, amibe előtte sütőpapírt terítettünk. A lapot megsütjük 180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 20 perc alatt.
Még forrón átkenjük tejjel és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A cukrot alacsony lángon karamellizáljuk arany színűre. Amikor ez megtörtént, akkor öntsük fel 4 dl tejjel. Vigyázzunk, mert sisteregni és bugyborékolni fog! Hagyjuk a tejben felolvadni a karamellt teljesen.
Közben a maradék tejben keverjük el csomómentesen a pudingporokat és a tojássárgákat.
Amikor a karamell felolvadt, akkor a tojássárgás keveréket folyamatos keverés mellett csorgassuk hozzá és állandó keverés mellett sűrítsük be a krémet.
Amikor a krém langyosra hűlt, akkor adjuk hozzá a puha vajat és robotgéppel habosítsuk ki.
Összeállítás:
A lapot a hosszabbik oldala mentén vágjuk félbe (így lesz 2 db kb 31*19 cm-es lapunk). Az egyik lapot tegyük egy tálcára és kenjük rá a krém felét, majd tegyük rá a másik lapot. A lapra kenjük rá a maradék krémet.
A tejszínt verjük fel habbá. Két lehetőségünk van: vagy rákenjük a tejszínt az egész süteményre vagy a szeleteket egyenként díszítjük (mi az utóbbit választottuk).
Jó étvágyat mindenkinek!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Sós sütik minden alkalomra: 10 kipróbált recept
A sós sütemények tökéletes választások egy baráti összejövetelre, egy tarta
Tovább olvasom »
Friss és ízletes: 12 saláta recept, amit imádni fogsz
A saláták nemcsak egészségesek és frissítőek, hanem változatos ízvilágukkal
Tovább olvasom »
Süti mennyország: 10 édes finomság, amit ki kell próbálnod
A sütemények világa végtelen lehetőségeket rejt, legyen szó csokoládés, gyü
Tovább olvasom »
Sütés nélküli csodák: 8 recept, amit ki kell próbálnod
A sütés nélküli desszertek a legjobb megoldást jelentik, ha gyorsan és egys
Tovább olvasom »
Húsmentes finomságok: 10 ízletes recept a változatos étkezéshez
A húsmentes ételek nemcsak egészségesek és könnyen emészthetők, hanem igazá
Tovább olvasom »
Recept egy családi estéhez: finom falatok és társasjátékok (x)
A rohanó hétköznapokban egyre nehezebb időt szakítani a közös élményekre, p
Tovább olvasom »