Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás-diós szelet recept

Karamellás-diós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • csipet sót
    • 120 g cukor
    • 3 evőkanál finomliszt
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 150 g darált dió

    Locsolás:

    • 1 dl tej (kb)

    Krém:

    • 180 g cukor
    • 600 ml tej
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 csomag karamellízű pudingpor
    • 200 g vaj

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Tészta:

    A lisztet, kakaóport, sütőport és a darált diót összekeverjük.

    A fehérjéket a sóval elkezdjük kihabosítani, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A habba óvatosan beleforgatjuk a száraz keveréket.

    A piskótát egy nagy gáztepsibe (31*38 cm) simítjuk, amibe előtte sütőpapírt terítettünk. A lapot megsütjük 180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 20 perc alatt.

    Még forrón átkenjük tejjel és hagyjuk kihűlni.

    Krém:

    A cukrot alacsony lángon karamellizáljuk arany színűre. Amikor ez megtörtént, akkor öntsük fel 4 dl tejjel. Vigyázzunk, mert sisteregni és bugyborékolni fog! Hagyjuk a tejben felolvadni a karamellt teljesen.

    Közben a maradék tejben keverjük el csomómentesen a pudingporokat és a tojássárgákat.

    Amikor a karamell felolvadt, akkor a tojássárgás keveréket folyamatos keverés mellett csorgassuk hozzá és állandó keverés mellett sűrítsük be a krémet.

    Amikor a krém langyosra hűlt, akkor adjuk hozzá a puha vajat és robotgéppel habosítsuk ki.

    Összeállítás:

    A lapot a hosszabbik oldala mentén vágjuk félbe (így lesz 2 db kb 31*19 cm-es lapunk). Az egyik lapot tegyük egy tálcára és kenjük rá a krém felét, majd tegyük rá a másik lapot. A lapra kenjük rá a maradék krémet.

    A tejszínt verjük fel habbá. Két lehetőségünk van: vagy rákenjük a tejszínt az egész süteményre vagy a szeleteket egyenként díszítjük (mi az utóbbit választottuk).

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek