Karamellás-diós szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - csipet sót
- 120 g cukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
- 150 g darált dió
Locsolás:
- 1 dl tej (kb)
Krém:
- 180 g cukor
- 600 ml tej
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 csomag karamellízű pudingpor
- 200 g vaj
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Tészta:
A lisztet, kakaóport, sütőport és a darált diót összekeverjük.
A fehérjéket a sóval elkezdjük kihabosítani, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A habba óvatosan beleforgatjuk a száraz keveréket.
A piskótát egy nagy gáztepsibe (31*38 cm) simítjuk, amibe előtte sütőpapírt terítettünk. A lapot megsütjük 180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 20 perc alatt.
Még forrón átkenjük tejjel és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A cukrot alacsony lángon karamellizáljuk arany színűre. Amikor ez megtörtént, akkor öntsük fel 4 dl tejjel. Vigyázzunk, mert sisteregni és bugyborékolni fog! Hagyjuk a tejben felolvadni a karamellt teljesen.
Közben a maradék tejben keverjük el csomómentesen a pudingporokat és a tojássárgákat.
Amikor a karamell felolvadt, akkor a tojássárgás keveréket folyamatos keverés mellett csorgassuk hozzá és állandó keverés mellett sűrítsük be a krémet.
Amikor a krém langyosra hűlt, akkor adjuk hozzá a puha vajat és robotgéppel habosítsuk ki.
Összeállítás:
A lapot a hosszabbik oldala mentén vágjuk félbe (így lesz 2 db kb 31*19 cm-es lapunk). Az egyik lapot tegyük egy tálcára és kenjük rá a krém felét, majd tegyük rá a másik lapot. A lapra kenjük rá a maradék krémet.
A tejszínt verjük fel habbá. Két lehetőségünk van: vagy rákenjük a tejszínt az egész süteményre vagy a szeleteket egyenként díszítjük (mi az utóbbit választottuk).
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










