Karamellás-diós szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- csipet sót
- 120 g cukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
- 150 g darált dió
Locsolás:
- 1 dl tej (kb)
Krém:
- 180 g cukor
- 600 ml tej
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag karamellízű pudingpor
- 200 g vaj
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Tészta:
A lisztet, kakaóport, sütőport és a darált diót összekeverjük.
A fehérjéket a sóval elkezdjük kihabosítani, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A habba óvatosan beleforgatjuk a száraz keveréket.
A piskótát egy nagy gáztepsibe (31*38 cm) simítjuk, amibe előtte sütőpapírt terítettünk. A lapot megsütjük 180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 20 perc alatt.
Még forrón átkenjük tejjel és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A cukrot alacsony lángon karamellizáljuk arany színűre. Amikor ez megtörtént, akkor öntsük fel 4 dl tejjel. Vigyázzunk, mert sisteregni és bugyborékolni fog! Hagyjuk a tejben felolvadni a karamellt teljesen.
Közben a maradék tejben keverjük el csomómentesen a pudingporokat és a tojássárgákat.
Amikor a karamell felolvadt, akkor a tojássárgás keveréket folyamatos keverés mellett csorgassuk hozzá és állandó keverés mellett sűrítsük be a krémet.
Amikor a krém langyosra hűlt, akkor adjuk hozzá a puha vajat és robotgéppel habosítsuk ki.
Összeállítás:
A lapot a hosszabbik oldala mentén vágjuk félbe (így lesz 2 db kb 31*19 cm-es lapunk). Az egyik lapot tegyük egy tálcára és kenjük rá a krém felét, majd tegyük rá a másik lapot. A lapra kenjük rá a maradék krémet.
A tejszínt verjük fel habbá. Két lehetőségünk van: vagy rákenjük a tejszínt az egész süteményre vagy a szeleteket egyenként díszítjük (mi az utóbbit választottuk).
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »