Karamellás brownie recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg barnacukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg étcsokoládé (olvasztott)
- 200 ml olíva vagy kókuszolaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 ml tej
- csipetnyi só
Karamellöntet:
- 20 dkg kristálycukor
- 5 dkg margarin
- 200 ml főzőtejszín
- 15 dkg vajkaramella
Elkészítése:
Először készítsük el a karamellt. Legjobb, ha előző nap elkészítjük. Olvasszuk meg a kristálycukrot (ne kevergessük közben, viszont figyeljünk rá, nehogy megégjen!), miután megolvadt, vegyük le a tűzről, keverjük bele a margarint.
Amikor elolvadt, tegyük vissza a tűzre, keverjük hozzá a főzőtejszínt, végül a vajkaramellát. Forraljuk össze, hogy a vajkaramella teljesen felolvadjon.
Öntsük egy üvegbe és tegyük félre, amíg teljesen kihűl. Közben még sűrűsödik.
A finomlisztet, cukrozatlan kakaóport, sütőport és sót keverjük össze. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, keverjük bele az olajat, a tejet, az olvasztott csokoládét, végül szitáljuk bele a lisztes keveréket és keverjük az egészet csomómentesre.
Egy kisebb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a tészta felét egyengessük el benne, majd kenjük meg a karamellával és oszlassuk el rajta a maradék tésztát.
Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és süssük 20 percig. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, hogy a karamellöntet újra besűrűsödjön.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »