Karamellás brownie recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg barnacukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg étcsokoládé (olvasztott)
- 200 ml olíva vagy kókuszolaj
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 ml tej
- csipetnyi só
Karamellöntet:
- 20 dkg kristálycukor
- 5 dkg margarin
- 200 ml főzőtejszín
- 15 dkg vajkaramella
Elkészítése:
Először készítsük el a karamellt. Legjobb, ha előző nap elkészítjük. Olvasszuk meg a kristálycukrot (ne kevergessük közben, viszont figyeljünk rá, nehogy megégjen!), miután megolvadt, vegyük le a tűzről, keverjük bele a margarint.
Amikor elolvadt, tegyük vissza a tűzre, keverjük hozzá a főzőtejszínt, végül a vajkaramellát. Forraljuk össze, hogy a vajkaramella teljesen felolvadjon.
Öntsük egy üvegbe és tegyük félre, amíg teljesen kihűl. Közben még sűrűsödik.
A finomlisztet, cukrozatlan kakaóport, sütőport és sót keverjük össze. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, keverjük bele az olajat, a tejet, az olvasztott csokoládét, végül szitáljuk bele a lisztes keveréket és keverjük az egészet csomómentesre.
Egy kisebb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a tészta felét egyengessük el benne, majd kenjük meg a karamellával és oszlassuk el rajta a maradék tésztát.
Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és süssük 20 percig. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, hogy a karamellöntet újra besűrűsödjön.