Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás brownie recept

Karamellás brownie
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg barnacukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 20 dkg étcsokoládé (olvasztott)
    • 200 ml olíva vagy kókuszolaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 ml tej
    • csipetnyi só

    Karamellöntet:

    • 20 dkg kristálycukor
    • 5 dkg margarin
    • 200 ml főzőtejszín
    • 15 dkg vajkaramella

    Elkészítése:

    Először készítsük el a karamellt. Legjobb, ha előző nap elkészítjük. Olvasszuk meg a kristálycukrot (ne kevergessük közben, viszont figyeljünk rá, nehogy megégjen!), miután megolvadt, vegyük le a tűzről, keverjük bele a margarint.

    Amikor elolvadt, tegyük vissza a tűzre, keverjük hozzá a főzőtejszínt, végül a vajkaramellát. Forraljuk össze, hogy a vajkaramella teljesen felolvadjon.

    Öntsük egy üvegbe és tegyük félre, amíg teljesen kihűl. Közben még sűrűsödik.

    A finomlisztet, cukrozatlan kakaóport, sütőport és sót keverjük össze. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, keverjük bele az olajat, a tejet, az olvasztott csokoládét, végül szitáljuk bele a lisztes keveréket és keverjük az egészet csomómentesre.

    Egy kisebb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a tészta felét egyengessük el benne, majd kenjük meg a karamellával és oszlassuk el rajta a maradék tésztát.

    Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és süssük 20 percig. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, hogy a karamellöntet újra besűrűsödjön.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá